Recepty se Znojemskou okurkou rss


Strana:  1 2   další »

Recept na zavařování Znojemských okurek:

Nejvhodnější nakladačky jsou hruboostné, např známé odrůdy Regina, Bára a mnoho dalších. Okurky se musí dobře vyprat, za pomoci kartáčku důkladně zbavit všech nečistot

Znojemská taštička

Balíček lístkového těsta, sladkokyselé znojemské okurky, vejce, kmín, sůl či jiné koření,(případně sýr, anglická slanina, šunka).

Vepřová pečeně špikovaná párkem a kysanou okurkou dušená v pikantní omáčce

1 lžička soli, 8 kuliček celý černý pepř, 8 kuliček nového koření, 1 ks cibule, 2 díly kysané smetana, 1/2 lžičky zázvoru,2 - 3 lžic oleje, 1 kg vepřová pečeně, 1/2 lžičky kardamonu, 1 l vývaru, 1/2 lžičky mleté skořice 1/2 lžičky kmínu, 4 stroužky česneku, 2 ks vejce natvrdo uvařená, 2 lžíce medu

Jehněčí kýta plněná vejci

Potřebujeme: 1000 g jehněčí kýty, 50 g slaniny, 50 g másla, 1 cibule, sůl, hořčice, 2 sladkokyselé okurky, hovězí vývar, smetana, 2 vejce

Špekáčky na pivě

500g špekáčků, 150g anglické slaniny, 5 sladkokyselých okurek, 1 větší cibule 2 lžíce oleje, 2 dcl kečupu, 1/2 l piva, špetka ostré papriky

Valentýnské koule

4 ks vepřových plátků, 4 ks vejce natvrdo , 15 dkg šunky, 1 ks kapie, 1 konzerva sterilovaných žampionů, 6 ks sterilovaných okurek, 2 ks vejce, 15 dkg tvrdého sýru, mouka, strouhanka, majonéza, kečup, olej, pepř, sůl

Kapr se žampióny v alobalu

4 porce kapra, 80 g másla, 100 g pikantní směsi, 150 g žampiónů, 300 g brambor, 30 g hladké mouky, citrón, 1 dl bílého vína, olej, mletý pepř, sůl, na pikantní směs : 1 sladkokyselá okurka, 1 menší cibule, zelená petržel, citronová kůra, 2 lžičky sardelové pasty, 2 lžičky usekaných kaparů

Plněná vejce

4 vařená vajíčka, 2 lžíce majonézy, 1 červená paprika ,1 malá cibule, 1 sladkokyselá okurka, petrželka, sůl , hlávkový salát

Letní bramborový salát

Brambory vařené ve slupce, cibule -nejlépe červená, kyselá okurka, olivový olej, sůl, pepř, nálev z okurek.

Čočka na slanině

400 g čočky, 150 g slaniny, sůl, šťáva z 1 citronu, petrželová nať, 4 vejce (sázená nebo uvařená natvrdo), sladkokyselé okurky

Sladkokyselý salát s okurkou

Pro 4 osoby: 400 g šunkového salámu (krájeného), 3 velké kyselé okurky, cibule, 2 lžíce bílého vinného octa, 2 lžičky kremžské hořčice, sůl, pepř, 6 lžic oleje, několik listů salátu, 8 ředkviček, petrželové lístky na ozdobu

Sýrové rolky se sladkokyselou okurkou

8 plátků uzeného sýra, 8 menších sterilovaných okurek, 8 plátků uzeného masa, 4 lžíce vývaru.

Vepřové maso se sladkokyselou omáčkou a zeleninou

4 porce: 80 dkg vepřové kýty, 2 vejce, ocet, 2 lžíce moučkového cukru, 4 lžíce sójové omáčky, sůl, 1 pórek, 2 kapie, 2 lžíce zeleného hrášku, 4 sladkokyselé okurky, 1 dl desertního vína, 3 feferonky, škrobová moučka, glutasol, olej

Čertova pomazánka

Velký uzenáč nebo uzená makrela, 50 g majolky, 2 natvrdo vařená vejce, sladkokyselá okurka, paprika sterilovaná v oleji, kousek cibule, hořčice, citronová šťáva, sůl.

Celerová pomazánka se sladkokyselou okurkou

Použité suroviny: 1 střední celer , 3 sladkokyselé okurky , 1 cibule, 1 bílý jogurt , 2 vejce natvrdo , 1 lžíce olivového oleje , citronová šťáva


Strana:  1 2   další »


Hlavní partneři Znojemských okurek:

Znojemský týden Znojemský týden
Váš regionální týdeník
www.znoj-tyden.cz
město ZNOJMO Město Znojmo

www.znojmocity.cz

okurka Občanské sdružení
Znojemské okurky

Slovenská 1, Znojmo
osznojemskeokurky.estranky.cz