Kategorie: Recepty se Znojemským macerátem

Znojemský okurkový salát

Zálivku uděláte dle svých zvyklostí a můžete přidat k dochucení 1 až dvě kávové lžičky macerátu na 1 objemový litr salátu.

salátMožno použít salátové okurky, zelný salát, hlávkový salát, rajčatový salát a další včetně zeleninových směsí. 
Přidáním přiměřeného množství macerátu zvýrazníte velice příjemnou vůni i pikantní chuť salátů a sterilované zeleniny.

 

Znojemský macerát je vhodný i přímo k dochucování hotových pokrmů, některých polévek a omáček v dávkování ½ až 1 kávová lžička na litr pokrmu.
Např. zelná polévka - zelňačka, čočka na kyselo, bílé polévky, znojemská okurková polévka.
Nevšední kulinářský zážitek si dopřejete i dochucením macerátem salámu s cibulí, tlačenky nebo jemně dochuceného uzeného masa kapkou macerátu.


Přejeme vám nevšední gurmánské prožitky a pamatujte, fantazii se meze nekladou. Objevte i vy další možnosti Znojemského macerátu v gastronomii.

print Formát pro tisk



Hlavní partneři Znojemských okurek:

Znojemský týden Znojemský týden
Váš regionální týdeník
www.znoj-tyden.cz
město ZNOJMO Město Znojmo

www.znojmocity.cz

okurka Občanské sdružení
Znojemské okurky

Slovenská 1, Znojmo
osznojemskeokurky.estranky.cz