Kategorie: Recepty se Znojemskou okurkou

Vepřová pečeně špikovaná párkem a kysanou okurkou dušená v pikantní omáčce

1 lžička soli, 8 kuliček celý černý pepř, 8 kuliček nového koření, 1 ks cibule, 2 díly kysané smetana, 1/2 lžičky zázvoru,2 - 3 lžic oleje, 1 kg vepřová pečeně, 1/2 lžičky kardamonu, 1 l vývaru, 1/2 lžičky mleté skořice 1/2 lžičky kmínu, 4 stroužky česneku, 2 ks vejce natvrdo uvařená, 2 lžíce medu

Vepřovou pečeni vykostíme, protáhneme párkem, nejlépe debrecínským a kysanou okurkou tak, aby na řezu vynikla mozaika. Poté ji nesolenou ze všech stran opečeme dozlatova na oleji a na chvíli odložíme na talíř. Na výpeku osmažíme pokrájenou cibuli, česnek nakrájený na plátky a drcené či mleté zbylé koření. Po chvíli přidáme odložené maso, podlijeme vínem nebo vývarem. Vše osolíme, přidáme med nebo melasu a dusíme doměkka. Před dokončením vložíme natvrdo uvařená a pokrájená vejce a vmícháme kysanou smetanu. Vše už jen prohřejeme. Vepřovou pečeni podáváme s rýží nebo vařenými brambory.

print Formát pro tisk



Hlavní partneři Znojemských okurek:

Znojemský týden Znojemský týden
Váš regionální týdeník
www.znoj-tyden.cz
město ZNOJMO Město Znojmo

www.znojmocity.cz

okurka Občanské sdružení
Znojemské okurky

Slovenská 1, Znojmo
osznojemskeokurky.estranky.cz