Kategorie: Recepty se Znojemskou okurkou

Letní bramborový salát

Brambory vařené ve slupce, cibule -nejlépe červená, kyselá okurka, olivový olej, sůl, pepř, nálev z okurek.

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a ještě teplé je nakrájíme na silnější kolečka. Z láku z okurek (asi 1 dcl), olivového oleje, soli a pepře připravíme nálev. Červenou cibuli překrojíme napůl, nakrájíme na tenké půlměsíčky, okurky na kostičky- to vše i s nálevem vmícháme do teplých brambor a necháme vystydnout. Můžeme do směsi kápnout i Znojemský macerát.

print Formát pro tisk



Hlavní partneři Znojemských okurek:

Znojemský týden Znojemský týden
Váš regionální týdeník
www.znoj-tyden.cz
město ZNOJMO Město Znojmo

www.znojmocity.cz

okurka Občanské sdružení
Znojemské okurky

Slovenská 1, Znojmo
osznojemskeokurky.estranky.cz