Kategorie: Recepty se Znojemskou okurkou

Čočka na slanině

400 g čočky, 150 g slaniny, sůl, šťáva z 1 citronu, petrželová nať, 4 vejce (sázená nebo uvařená natvrdo), sladkokyselé okurky

Přebranou, propranou a namočenou čočku uvaříme doměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme citronovou šťávu a jemně nasekanou petrželku, lehce osmažíme a potom vmícháme uvařenou, scezenou čočku a vše prohřejeme. Dochutit můžeme i kapkou Znojemského macerátu. Podáváme se sázenými vejci nebo vejci uvařenými natvrdo a sladkokyselou okurkou.

print Formát pro tisk



Hlavní partneři Znojemských okurek:

Znojemský týden Znojemský týden
Váš regionální týdeník
www.znoj-tyden.cz
město ZNOJMO Město Znojmo

www.znojmocity.cz

okurka Občanské sdružení
Znojemské okurky

Slovenská 1, Znojmo
osznojemskeokurky.estranky.cz