Kategorie: Recepty se Znojemskou okurkou

Sladkokyselý salát s okurkou

Pro 4 osoby: 400 g šunkového salámu (krájeného), 3 velké kyselé okurky, cibule, 2 lžíce bílého vinného octa, 2 lžičky kremžské hořčice, sůl, pepř, 6 lžic oleje, několik listů salátu, 8 ředkviček, petrželové lístky na ozdobu

Šunkový salám nakrájíme na tenké nudličky. Na přibližně stejně velké nudličky nakrájíme i nakládané okurky. Obojí dáme do větší salátové mísy a promícháme. Připravíme si marinádu. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na drobné kostičky. Přelijeme je octem, ochutíme hořčicí, solí a pepřem. Nakonec přilijeme olej a marinádu vyšleháme, můžeme zakápnout i Znojemským macerátem. Přelijeme jí salát, lehce promícháme a uložíme na hodinu do chladničky. Opereme a osušíme lístky salátu. Obložíme jimi 4 dezertní talířky. Očistíme a na plátky nakrájíme ředkvičky. Na talířky rozdělíme vychlazený salát. Ozdobíme ho plátky ředkviček a petrželkou. K salátu podáváme například  slané preclíky.

print Formát pro tisk



Hlavní partneři Znojemských okurek:

Znojemský týden Znojemský týden
Váš regionální týdeník
www.znoj-tyden.cz
město ZNOJMO Město Znojmo

www.znojmocity.cz

okurka Občanské sdružení
Znojemské okurky

Slovenská 1, Znojmo
osznojemskeokurky.estranky.cz