Kategorie: Recepty se Znojemskou okurkou

Vepřové maso se sladkokyselou omáčkou a zeleninou

4 porce: 80 dkg vepřové kýty, 2 vejce, ocet, 2 lžíce moučkového cukru, 4 lžíce sójové omáčky, sůl, 1 pórek, 2 kapie, 2 lžíce zeleného hrášku, 4 sladkokyselé okurky, 1 dl desertního vína, 3 feferonky, škrobová moučka, glutasol, olej

 Z odblaněné a očištěné kýty nakrájíme kostičky, které promícháme s trochou soli a glutasolem. Necháme odležet. Z vajec a části škrobové moučky si uděláme těstíčko, ve kterém kostičky obalujeme a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Na pánvi, na malém množství oleje osmahneme pórek nakrájený na plátky, na nudličky nakrájenou kapii, okurky, hrášek a feferonky. Směs zalijeme zálivkou z vína, sójové omáčky, octa, cukru a škrobové moučky. Pokrm povaříme, podle chuti dosolíme a do omáčky vmícháme osmažené maso. Ozdobíme zelenou petrželkou a kolečky cibule. Příloha: dušená rýže.

print Formát pro tisk



Hlavní partneři Znojemských okurek:

Znojemský týden Znojemský týden
Váš regionální týdeník
www.znoj-tyden.cz
město ZNOJMO Město Znojmo

www.znojmocity.cz

okurka Občanské sdružení
Znojemské okurky

Slovenská 1, Znojmo
osznojemskeokurky.estranky.cz